4 неща, които трябва да направите за щастливи и здрави служители

Пийте вода за здрав екип в офиса

 

Ако управлявате бизнеса си от офис с екип, значи тази статия е за вас!
Потопихме се в редица изследвания, за да научим какво най-силно оценяват самите служители и как можем да им създадем най-добрата офис среда – от стимулиращи упражнения до намиране на най-подходящите растения за пространството, в което те прекарват своето работно ежедневие – и ето какво селектирахме за вас като се надяваме да ви е интересно и полезно:
4-те неща, които можете да направите, за да имате щастливи и здрави служители 😊

 

Стимулирайте упражненията и вниманието

Движението е не само чудесен начин да останете здрави и да се чувствате добре физически, но също така изследванията показват , че упражненията изключително много помагат и за понижаване нивата на стрес.
Ако сте голяма организация, можете да провеждате програми за физически упражнения в комбинация с упражнения за съзнанието, като кросфит, йога, силови тренировки или часове по спининг в офис сградата.
Ако сте по-малка организация, можете да договорите отстъпки с местни фитнес зали и да организирате абонамент за посещения на своите служители в тях, а също така да ходите на разходка с екипа на открито веднъж или два пъти седмично.

 

Насърчавайте консумацията на вода

Водата е магия!
Поддържа ви хидратирани, повишава енергийните нива и понижава нивата на стрес, а питейната вода в офиса е един от най-лесните начини да поддържате екипа си здрав.
Вместо да транспортирате бутилирана вода в офиса, пречистената на място вода е много по-евтино и екологично решение. Освен това клиентите ни, които вече използват филтрирана вода в техния офис, споделят, че наблюдават поне 30% спад в консумацията на бутилирани безалкохолни напитки ( които всички знаем не са от най-здравословните алтернативи).

 

Нашите офис-филтърни системи за вода на немската компания Best Water и на италианската Blu Pura се предлагат в различни по капацитет и дизайн решения, така че винаги имаме най-подходящото, което да съответства на вашия интериор и ежедневни нужди за утоляване на жаждата на служителите в офиса – в различни комбинации на студена, вода на стайна температура , газирана и/или гореща за чай и супа вода. Ние от SHAPE Water Solutions с радост ще ви помагнем да намерите най-правилното решение за вашия офис.

 

Осигурете добра офис среда

  • Уверете се, че качеството на въздуха във вашия офис е добро, като въведете организация за проветряване по 2-3 пъти на ден
  • Уверете се, че температурата във вашия офис е комфортна за работа и е нито много студено, нито прекалено топло
  • Осигурете бюра, които могат да се регулират по височина
  • Уверете се, че офис-стола на всеки отделен член от екипа е в правилната и най-удобна за него позиция
  • Насърчавайте служителите си и стойте прави по време на срещите, вместо седнали

 

Инвестирането в няколко големи зелени растения не само подобрява качеството на въздуха, но и създава уют, топлина и приветливо пространство, в което служителите ще се чувстват много по-щастливи и по-здрави.
И накрая, насърчавайте служителите си да поддържат работните си места подредени и изрядно чисти, така че микробите да нямат никакъв шанс във вашия офис 😊

 

Насърчавайте почивките

Знаете ли, че по-честото правене на почивки всъщност увеличава производителността на вашия екип?  Уверете се, че вашите служители правят повече на брой малки почивки през деня, за да имат възможността да се отдалечат от екрана на компютъра си или да изпънат краката си.
Не подкрепяйте служителите, които обичайно практикуват „бърз обяд на бюрото си“, а вместо това се опитайте да ги разсеете с една „обедна разходка“ или да им организирате „екипен обяд в кухнята“, за да си говорите за неща, които не са свързани с работа.
Това са страхотни начини за всеки един член от екипа да опознае по-добре колегите си и да остане вдъхновен от работата си за по-дълго време.

 

Готови ли сте да подобрите офис средата си за да имате по-здрави и по-щастливи колеги?
Не забравяйте да се свържете с нас, за да научите повече за това как да се сдобиете с висококачествена филтрирана вода за вашия офис: www.shapewater.bg

споделете този пост

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

SHAPE Water е концепция, разработена за HoReCa професионалисти, предлагаща по-ефективна и печеливша алтернатива на бутилираната вода за сервиране.

  • +359 898 63 13 10
  • София, България
  • 09:00 - 18:00

Имаш въпроси?

свържи се с нас

© 2020 Всички права запазени | Направено с любов от Techsware